All in one search

Ime podjetja

Create date

-

SINCRO.GRID, investicijski projekt skupnega interesa na področju pametnih omrežij, je iniciativa štirih partnerjev iz Slovenije (ELES, SODO) in Hrvaške (HOPS, HEP-ODS). Namen projekta je z uporabo naprednih tehničnih sistemov in algoritmov upravljati moči tokov tako, da se izboljša kakovost napetosti v elektroenergetskem sistemu in poveča prenosna zmogljivost obstoječih elektroenergetskih vodov, obenem pa zagotovi učinkovitejše vključevanje obnovljivih virov energije v elektroenergetski sistem ter poveča zanesljivost in varnost oskrbe kupcev. V okviru projekta so predvideni tudi gradbeni posegi znotraj razdelilno transformatorskih postaj Beričevo, Divača, Cirkovce in Okroglo. Ker si prizadevamo, da so lokalne skupnosti čim bolj seznanjene z nameni in cilji projekta ter z načrtovanimi gradbenimi posegi znotraj posameznega RTP, izvajamo promocijo projekta s predstavitvami občinskim svetom, sledile pa bodo predstavitve prebivalcem na območjih, kjer so predvideni gradbeni posegi in postavitve naprav. Več o projektu: www.sincrogrid.eu.

SG logo CMYK EOL 124 125      si cef EOL 124 125

ELES, d.o.o.
www.eles.si

Dana Selection BIO cmyk EOL 124 125BIO sokoviSokovi 100 % BIO Natural Selection iz Dane so izdelki skrbno izbranih okusov za popolno jutro, učinkovit dan in lahko noč. Sadno–zelenjavni sok iz jabolk, manga, korenčka in limone je odlična kombinacija sadežev za kožo, oči in krepitev imunskega sistema, ki zjutraj poživi duha in telo. Sadni sok iz jabolk, aronije in borovnic je prvorazredna sestava sadja za urejeno prebavo, ki je potrebna človeku. 100 % sadna pijača iz jabolk in limon z dodatkom ingverja in mete pa poskrbi za sprostitev pred spanjem. Gre za izdelke iz skrbno izbranih bio surovin, katerih pridelava, predelava in polnjenje poteka po bio standardih, vsebujejo le naravno prisotne sladkorje iz sadja in zelenjave, sokovi pa so brez dodanih konzervansov, barvil ter dodanega sladkorja in so napolnjeni v visokokakovostno embalažo.

Dana, d.o.o.
www.dana.si

Eko sklad EOL 124 125Reševanje energetske revščineEko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, tistim lastnikom nepremičnin, ki so prejemniki redne denarne socialne pomoči in živijo na degradiranih območjih (občine Celje, Hrastnik, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Trbovlje in Zagorje), povrne celoten strošek zamenjave starih peči. Poleg izboljšanja kakovosti zraka ta ukrep prispeva k zmanjševanju energetske revščine. Po novem so do teh spodbud upravičeni tudi prejemniki varstvenega dodatka in tisti prejemniki redne denarne socialne pomoči, ki so najemniki občinskih stanovanj. Spodbuda v višini do 100 % priznanih stroškov naložbe se lahko nakaže tudi neposredno na bančni račun izvajalca, tako da prejemnikom spodbude ni potrebno založiti sredstev za izvedbo naložbe. Poleg tega so ponovno na voljo nepovratna sredstva Eko sklada občinam, ki imajo delež ozemlja na območjih Natura 2000 oziroma na zavarovanih območjih za polnilne postaje za električna vozila.

Eko sklad, j.s.
www.ekosklad.si

Na Ministrstvu za okolje in prostor so v okviru priprave študije za strategijo države na področju termične obdelave odpadkov identificirali tudi možnost koriščenja dejanskih tehničnih zmogljivosti Toplarne Celje. Pri tem mora ministrstvo dokončno opredeliti status te dejavnosti (novela ZVO) in sprejeti druge pravne spremembe na tem področju. Okoljevarstveno dovoljenje trenutno velja za obdelavo 24.900 ton lahke frakcije in za 5.100 ton blata iz čistilne naprave, medtem ko je tehnična zmogljivost naprave po projektu ocenjena na 40 tisoč ton odpadkov letno. V Toplarni Celje kot regijsko zasnovanem projektu trenutno sprejemamo odpadke iz Savinjske regije (podjetje Simbio in VO-KA). Celje je sicer prvo in še vedno edino mesto v Sloveniji, kjer s termično obdelavo nenevarnih odpadkov s proizvodnjo toplote in električne energije že od leta 2009 uspešno zmanjšujejo količine odloženih odpadkov. Dejstvo je, da se še vedno del odpadkov ne da stroškovno in okoljsko učinkovito reciklirati. Zato je gorivo iz teh odpadkov smotrno termično izrabiti. Letos je bilo v Toplarni Celje s termično obdelavo odpadkov oddane že preko 30.000 MWh toplotne in 6.000 MWh električne energije. Pri tem postopku gre tako za okoljsko kot tehnološko in ekonomsko sprejemljiv koncept, katerega glavni namen je zmanjševanje količine odloženih odpadkov. V Savinjski regiji jih odložijo le še okoli 10 odstotkov.

Energetika Celje, javno podjetje, d.o.o.
www.energetika-ce.si

ENJO EOL 124 125Zdrava klima v prostoruENJO je izvedel znanstveno študijo o onesnaževanju zraka s čistili. Rezultati govorijo zase. Dobra klima v prostoru je pomembna za zdravje in dobro počutje. V prostorih se pozimi zadržujemo celo do 90 % dneva. Zaradi slabega zraka se pojavljajo utrujenost, nezbranost in celo glavobol. Onesnažen zrak dolgoročno slabi imunski sistem. Po čiščenju z vlakni ENJO in vodo je bila vrednost delcev v zraku 0 mg/m³. Pri uporabi ekološkega čistila za steklo je bila izmerjena alarmantna vrednost delcev v zraku, in sicer 96 mg/m³ v primerjavi s čistilom za steklo brez ekološke nalepke, kjer je bila vrednost delcev v zraku 112 mg/m³ VOC. Vsako čistilo, tudi ekološko, pušča po čiščenju delce v zraku, velikokrat jih celo vonjamo. Mi smo hoteli izvedeti, kaj to pomeni za zdravje. ENJO ščiti zdravje celotne družine in ohranja dobro klimo v prostoru. ENJO lahko brezplačno in neobvezujoče tudi preizkusite.

ENJO, Alenka Kügerl s.p.
www.enjo.si