All in one search

Ime podjetja

Create date

-

Eko skladEnergetski izračunSpodbude Eko sklada so v obliki nepovratnih sredstev v višini 20 % ter kredita v višini do 80 % upravičenih stroškov naložbe (brez DDV), po letni obrestni meri trimesečni EURIBOR + 0 %, dodeljene po pravilu »de minimis« pomoči. Namenjene so gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom in zadrugam, in sicer za enega ali več naslednjih ukrepov, ki se bodo začeli izvajati po oddaji vloge za pridobitev spodbude: toplotno izolacijo sten, tal ali stropa; zamenjavo oken z energijsko učinkovitimi okni; toplotno črpalko za centralno ogrevanje stavbe; kurilno napravo na lesno biomaso za centralno ogrevanje stavbe; zamenjavo toplotne postaje ali vgradnjo toplotne postaje za priklop na sistem daljinskega ogrevanja; sprejemnike sončne energije; prezračevanje z vračanjem toplote odpadnega zraka v stavbah; energijsko učinkovit sistem razsvetljave; optimizacijo sistema ogrevanja; napravo za samooskrbo z električno energijo; gradnjo skoraj ničenergijske stavbe; izkoriščanje odvečne toplote iz procesov in/ali naprav; energijsko učinkovite elektromotorje in/ali vgradnjo frekvenčnih pretvornikov; uvedbo sistema upravljanja z energijo; ukrep energetske učinkovitosti v poslovnem procesu; ter napravo za soproizvodnjo električne energije in toplote. Informacije o javnem pozivu so na voljo na telefonski številki 01 241 48 66 ali po elektronski pošti na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Eko sklad, j.s.
www.ekosklad.si

Droga KolinskaArgeta - pašteta številka ena v EvropiArgeta je svojo pot začela po spletu naključij, saj je bila razvita kot stranski produkt pri pripravi jušnih Argo osnov, ki so v svoji recepturi vsebovale najkakovostnejše kose kokošjega mesa. Da mesa ne bi zavrgli, se je mnogokrat znašlo na jedilniku proizvodnih delavcev, ki pa so se ga sčasoma naveličali. Odločno so se uprli vodstvu, ki se je moralo hitro odločiti, kako in kaj z vsem kuhanim mesom – domislili so se kokošje paštete. Ustanovili so posebno ekipo, ki je leto dni ustvarjala in preizkušala različne recepte in prišla do kombinacije izbranega kokošjega mesa ter naravnih začimb. Kmalu je osvojila srca in jedilnike ljudi ter postala pašteta številka ena v mnogih domovih v regiji ter v državah, kot so Avstrija, Švica, Nemčija in Švedska. Z izjemnim uspehom v Evropi je letos postala še ≫pašteta številka ena v Evropi≪, kar je s podatki podprla raziskovalna hiša Nielsen. Nielsenovi certifi kati veljajo za ene izmed najvrednejših, saj podjetje opravlja svoje raziskave direktno s trgovci, delujejo v več kot 100 državah in zajemajo 90 % svetovne populacije. Argeta je s svojimi izdelki prisotna v 28 državah, na štirih kontinentih. Vsako sekundo se na svetu prodajo 4,3 dozice paštete Argeta. Če bi vse letos napolnjene pločevinke postavili eno ob drugo, bi bile daljše kot Kitajski zid. Argeta se neprestano spremlja, posodablja ter prilagaja lokalnim okusom in navadam.

Droga Kolinska d.d.
www.atlantic.hr

Bureau VeritasPEFC certifikacijaCertifi kacija gozdov je pisna potrditev neodvisne, usposobljene in akreditirane organizacije, da je gospodarjenje z gozdovi skladno z mednarodno določenimi standardi za trajnostno oziroma odgovorno gospodarjenje z gozdovi. V svetu je več sistemov certifi kacije gozdov, med katerimi sta najbolj prepoznavna FSCR in PEFCTM. Leta 2007 je bila potrjena slovenska shema PEFC za certifi kacijo gozdov. Ena izmed njenih posebnosti je možnost regijske certifi - kacije gozdov – v slovenski shemi certifi kacije je Slovenija zaradi velikosti, načina zajemanja podatkov o slovenskih gozdovih in predvsem racionalizacije stroškov certifi kacije opredeljena kot ena regija. Letos septembra smo regijski certifi kat za trajnostno gospodarjenje z gozdovi po shemi PEFC slavnostno podelili predstavnikom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. V Sloveniji se s certifi kacijo v sklad s shemama FSCR oziroma PEFC ukvarjamo od leta 2008. V obeh shemah smo v naši državi podelili največje število posameznih certifi katov za sledljivost v lesno predelovalni verigi. S slovensko podružnico izvajamo certifi kacijo po shemah FSCR oziroma PEFC v vseh državah bivše Jugoslavije. Vzpostavljeno imamo presojevalsko ekipo v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Zapisal: Peter Bele

Bureau Veritas d.o.o.
www.bureauveritas.si

Biotehniska sola MariborVisoka gredaVedno pogosteje je slišati opozorila, kako se na našem planetu vztrajno zmanjšuje populacija čebel. Prav ta opozorila so spodbudila naši dijakinji Iris Goričan in Majo Slanič, da sta se lotili urejanja okolice v bližini šolskega čebelnjaka. Na prvi pogled se zdi, da takšno dejanje ni pomembno, toda če bi vsakdo prispeval vsaj toliko za urejeno okolje, potem gotovo ne bi več govorili o težavah, ki so posledica zmanjševanja populacije čebel tudi zaradi vse manj cvetličnih travnatih površin. Do tega prihaja zaradi vse pogostejših zaporednih košenj travnikov. Predpogoj za primerno pašo je seveda skrb za čistejše naravno okolje. Z izbiro materialov za ureditev okolice sta dijakinji želeli sporočiti, da imamo na razpolago dovolj naravnih materialov, ki manj obremenjujejo okolje kot beton, v katerem se vedno bolj duši naš planet. S tem sta nas dijakinji izzvali, da se aktivno vključimo v varovanje okolja in pokažemo, da nam ni vseeno, kaj se dogaja z njim. Eden od načinov je tudi zasajanje dreves in medovitih rastlin ter škropljenje s škropivi,ki niso nevarna za čebele. Zapisal: Simon Gračner

Biotehniška šola Maribor
www.bts.si

IFOY Award 2018 Winner MAM 45669Jungheinrich je letos s strani IFOY Award v Hannovru prejel dve pomembni nagradi. Z modelom ECE 225 horizontalnim komisionirnim viličarjem s funkcijo easyPILOT Follow smo zmagali v kategoriji »Skladiščni viličarji«. Univerzalni polnilnik baterij SLH300 pa je osvojil nagrado v kategoriji »Posebnost leta«. Nagrade podeljuje mednarodna organizacija International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY). IFOY je najpomembnejša nagrada za inovacije na področju intralogistike. ECE 225 je opremljen s polavtomatsko krmilno enoto easyPILOT Follow, ki omogoča, da viličar ECE upravljavcu sledi avtomatsko. Delavec, ki komisionira, ima v žepu ali za pasom pritrjen daljinski upravljalnik, ki deluje kot sledilna naprava. Viličar ECE mu samodejno sledi, delavec pa se lahko osredotoči na komisioniranje. Viličar je tako vedno na pravem mestu in sledi delavcu, ko se pomika naprej oziroma se zaustavi, ko se ustavi delavec. S tem se skrajša pot delavcu, ki komisionira, saj se mu ni potrebno vseskozi vračati iz lokacije komisioniranja nazaj do viličarja ter ga odpeljati do naslednje lokacije komisioniranja. Novi univerzalni visokofrekvenčni polnilnik baterij SLH 300 je »Plug & play« rešitev, ki je namenjena polnjenju tako klasičnih svinčeno-kislinskih baterij kot tudi bolj učinkovitih litij-ionskih. Zato je polnilnik SLH 300 primeren za flote viličarjev, v katerih sta zastopani obe vrsti baterij. SLH 300 je visoko učinkovit polnilnik, ki omogoča polnilno napetost od 24 do 80 V, tok polnjenja od 15 do 360 A, ima pregleden zaslon ter številne dodatne funkcije, kot npr. nadzor nad dolivanjem vode Aquamatik. 

Jungheinrich, d.o.o.
www.jungheinrich.si