All in one search

Ime podjetja

Create date

-

EMA EOL 131Proizvajalci različnih izdelkov pri pakiranju sekundarne embalaže uporabljajo talilno lepilo. Lepilo se v dozirni napravi stali in v tekočem stanju nanese na mesto lepljenja. Z uporabo električnega ventila s tehnologijo Eko stich™ je zagotovljena manjša poraba lepila in z ustrezno napravo (KUBE) tudi manjša poraba energije. Valco Melton´s EcoStich™ električni ventil deluje pri ekstremnih hitrostih in dosega 15.000 ciklov na minuto. Njegova življenjska doba je 109 ciklov oziroma nanosov, odvisno od načina nanašanja in ima skoraj 20-krat daljšo življenjsko dobo kot standardni pnevmatski ventil. Natančnost ventila Eko stich™ lahko zmanjša porabo lepila do 75 %. Preprečuje zamašitev šob in s tem povezano vzdrževanje. Z uporabo nizkega tlaka in večjih šob lažje razprši lepilo. V primerjavi s pnevmatskimi črpalkami in ventili električni sistemi potrebujejo 90 % manj rezervnih delov za delovanje kot pnevmatski, kar zmanjša možnost odpovedi ventila in tudi izpadov, povezanih s popravili. Zaradi posebnega kapljičnega nanosa lahko električni ventil doseže do 15.000 ciklov na minuto, aktivira se v dveh mili-sekundah. Potrebna je minimalna zaloga rezervnih delov, s čimer se zmanjšajo skupni stroški, stroški potrošnih delov in stroški skladiščenja.
Ema d.o.o.
www.ema.si

GEFCOV Skupini GEFCO, ki je vodilni akter na področju avtomobilske logistike v Evropi, nenehno vlagamo znatna sredstva v razvoj inovativnih rešitev, ki nam omogočajo, da sledimo trendom na svetovnih trgih in jih izvajamo lokalno. Junija smo na konferenci Automotive Logistics Europe 2018 prejeli nagrado »vodilni v inovacijah« za svojo aplikacijo »May car is there«, inovativno rešitev, ki kupcu omogoča organizacijo prevoza avtomobila od vrat do vrat preko aplikacije za pametne telefone. Nenehno razvijamo časovno kritične rešitve za dostavo v kratkem roku, da pomagamo svojim strankam pri soočanju z nepričakovanimi dogodki ali odgovarjamo na njihove posebne potrebe. »Razvijamo multimodalne logistične rešitve, optimiziramo transportne poti in uporabljamo alternativne poti, kot je Svilna pot, in se vse bolj osredotočamo na železniški promet. Ko gre za našo floto, smo osredotočeni na ustvarjanje lokalnih partnerstev,« je povedala Olga Danyliuk, generalna direktorica podružnic GEFCO v Sloveniji in na Hrvaškem.
GEFCO d.o.o., https://si.gefco.net/sl

Renault NissanSlovenska posadka Željko Purgar in Miran Kacin je na 7. Tesla rallyju, ki je v začetku julija potekal na cestah po obronkih Fruške gore v Srbiji, dosegla odlično drugo mesto. Zaostala je le za bolgarsko posadko Dedikov in Pavlov. Obe najboljši posadki sta si odlično uvrstitev privozili z električnima voziloma Renault Zoe. Posadka Purgar-Kacin je že s samo vožnjo iz Slovenije v Srbijo potrdila, da Renault Zoe nima pravih tekmecev v regiji tudi na vsakdanjih cestah. Ob vožnji na tekmovanje je namreč s pridom izkoristila obstoječo polnilno infrastrukturo, na kateri se Zoe polni opazno hitreje od dražjih električnih avtomobilov na trgu. Željko Purgar je za volanom Renault Zoe zmagal tudi na lanskem 1. Mahle ecorallyju v Novi Gorici. To je bil prvi rally za električna vozila pod okriljem nacionalne panožne zveze za avtomobilski šport, ki v Sloveniji deluje pod okriljem mednarodne avtomobilske zveze FIA.
Renault Nissan Slovenija, d.o.o.
www.renault.si

JungheinrichPri Jungheinrichu smo prvi na svetu predstavili regalni viličar ETV 216i s popolnoma integrirano litij-ionsko baterijo. Inovacija pomeni novo dobo v intralogistiki. Ne samo, da se bo z inovativno litij-ionsko baterijo znatno povečala zmogljivost v skladišču, revolucionarni dizajn čelnega viličarja je tisti, ki bo hkrati prispeval dodano vrednost v smislu ergonomije in varnosti. Regalni viličar ETV 216i ponuja veliko večji delovni prostor za voznika s prilagodljivim in širokim izborom funkcij za ustvarjanje idealnega delovnega okolja za vsakega operaterja. Voznikova kabina omogoča jasno preglednost v vse smeri in s tem še večji nadzor nad manipulacijo blaga. Viličar je primeren za skladišča z ožjimi hodniki, saj pri manevriranju med skladiščnimi regali potrebuje manj prostora, s čimer se v skladišču lahko pridobijo dodatna skladiščna mesta. Z inovativno litij-ionsko tehnologijo, večjim ostankom nosilnosti in možnostjo hitrejšega dviga vilic novi ETV 216i zagotavlja fleksibilnejšo 24/7 delovanje in pretok blaga v skladišču. Litij-ionska baterija, ki je vgrajena v viličar, porabi 20 % manj energije, ne potrebuje vzdrževanja, 100 % napolnjenost doseže v samo 80 minutah, uporablja se jo lahko v več izmenah, ima 3-krat daljši življenjski cikel v primerjavi s svinčenimi baterijami, s tem pa se zmanjšajo tudi stroški poslovanja. Kapacitete litij-ionskih baterij so od 40 Ah do 500 Ah in imajo 5 letno garancijo.
Jungheinrich, d.o.o.
www.jungheinrich.si

cENTER PONOVNE UPORABE eol 131Operacija Retro permakultura za manj demence, ki poteka na območju LAS Obsotelje in Kozjansko, z vodilnim partnerjem Centrom ponovne uporabe Rogaška Slatina v partnerstvu z Pegazovim domom Rogaška Slatina in Društvom spominčica, bo pomembno prispevala k obvladovanju težav sodobnega časa zaradi naraščajočega števila oseb z demenco. Zasleduje cilj »Vzpostavitev pogojev za aktiven življenjski slog« in bo z novim aktivnim pristopom omogočala večjo kakovost življenja starejšim in osebam z demenco. Na inovativen način bomo omogočili izboljšanje kakovosti življenja starejšim osebam z demenco s pomočjo uporabe retro permakulture. Inovativnost projekta je v vzpostavitvi retro mobilnega vrta, ki omogoča stalno aktivnost osebam z demenco v uporabi izdelkov preteklosti, ki učinkujejo terapevtsko. Tako ob hkratnem zmanjševanju odpadkov za izdelavo ne potrebujemo novih materialov, z izdelavo retro izdelkov pa zmanjšujemo brezposelnost. Operacija omogoča razvoj novih izdelkov za potrebe prihodnosti v starajoči se družbi, 40% naraščanju demence in nepripravljenosti Slovenije (in območja LAS) za obvladovanje posledic starajoče se družbe. Domovi za starejše so že sedaj prepolni, zato je nujna alternativa, kot jo prinaša pristop retro permakultura za manj demence. Operacijo Retro permakultura za manj demence sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

CPU logo

 

      prp logolas logo

 

 

 

Center ponovne uporabe d.o.o., so.p.
www.cpu-reuse.com