All in one search

Ime podjetja

Create date

-

Tudi v Hamburgu si želijo lokalno pridelane hrane

21. Feb 2018

Biotehniška šola Maribor EOL126Timsko delo dijakovV okviru programa ERASMUS+ smo pridobili mednarodni projekt z naslovom We can bee friendlier to the nature. Izvajamo ga skupaj s Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji. Namen in cilj projekta je dijake naučiti, da ni dovolj znati pridelati, ampak tudi predelati in potem prodati. V nadaljevanju izvajanja projekta bomo pozornost posvetili okolju prijaznejšim metodam. Pri tem smo si zastavili jasen cilj, da dijake naučimo povezovanja in timskega dela, ki spodbuja sodelovanje na medkulturni različnosti in brez kakršnihkoli predsodkov. Končni cilj zastavljenega projekta je ustvarjanje novih idej in izdelkov, ki bodo koristili vsem sodelujočim, tudi ko se bo projekt zaključil. Na prvi izmenjavi v Nemčiji smo posebej izpostavili uporabo lokalnih sestavin (bučnice, zelenjava, sadje). Pripravljali smo pražene bučnice v najrazličnejših okusih, izdelali piškote in čokolado z bučnicami, čips iz krompirja, pastinaka, korenčka, gomoljne zelene, rdeče pese in jabolk ter gumi bonbone. Poleg tega so dijaki postavili visoko gredo, ki bo namenjena ekološki pridelavi zelenjave in zelišč. Izdelke so dijaki uspešno prodajali na tržnici: tudi v tako velikem mestu, kot je Hamburg, si meščani želijo domače lokalno pridelane hrane.
Zapis in fotografija: Simon Gračner

Biotehniška šola Maribor
www.bts.si